info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéGrilovaný okoun nilský

Grilovaný okoun nilský

ReceptyMasové
1. 11. 2021
Grilovaný okoun nilský - obrázek

Ingredience na 4 porce:

  • 800 g filetů z okouna,
  • olivový olej,
  • sůl, pepř,
  • 3 stroužky česneku,
  • 2 stonky tymiánu,
  • 4 jarní cibulky,
  • předvařené brambory;
na chilli omáčku:
  • 1 šalotka nakrájená najemno,
  • 2 stroužky česneku,
  • 1 chilli paprička,
  • 250 g sterilovaných krájených rajčat,
  • rybí vývar
Filety ryby potřeme olivovým olejem. Osolíme je a opepříme. Do grilovací pánve nebo na gril naskládáme filety, lehce namáčknuté stroužky česneku, tymián, jarní cibulky a půlky brambor řezy dolů. Vše grilujeme; rybu po chvíli obrátíme a grilujeme z druhé strany. Na omáčku zesklovatíme šalotku s česnekem a nakrájenou chilli papričku. Přidáme tymián a vývar. Přidáme krájená loupaná rajčata, osolíme je, opepříme a necháme podusit. Rybí filety podáváme s grilovanými bramborami a cibulkou a pokapané chilli omáčkou. Porce ozdobíme kerblíkem.
Budou se vám hodit: