Rádi bychom vám ukazovali jen to, co vás zajímá, tedy neotřelé nápady pro vaření a bydlení. Nejen to nám umožní soubory cookies. Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech typů cookies, v části „Předvolby“ si můžete vybrat, které povolíte. Souhlas lze odmítnout kliknutím na „Odmítnout vše“ (netýká se tzv. základních cookies). Nastavení lze kdykoliv změnit. Další informace najdete v Informacích o zpracování osobních údajů.
Doba přípravy: 40 min Náročnost: ** Energetická hodnota (kJ): 3601
Ingredience (4 porce):
Játrová paštika
250 g drůbežích jater 250 g másla 80 g cibule 15 ml portského vína nebo brandy (1 lžíce) 5 g česneku (1 stroužek) čerstvá šalvěj Sůl mletý černý pepř
Krevetové máslo
200 g krevet (uvařených a oloupaných) 80 g másla (4 lžíce) 15 ml citrónové šťávy (1 lžíce) 4 ks ančoviček Listová petržel Sůl mletý černý pepř
ICrostini Chléb(ciabatta) Olivový olej na potření
Na pánvi rozehřejte 150 g másla, přidejte prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli a restujte do změknutí.
Očištěná drůbeží játra opečte na grilu, osolte, opepřete a přidejte k orestované cibuli.
Přidejte šalvěj, zastříkněte vínem či brandy a restujte dalších 8 minut.
Dochuťte solí, mletým pepřem a rozmixujte se zbylým máslem.
Oloupané, střívek zbavené krevety opečte na grilu a nasekejte společně s ančovičkami najemno a vložte do mísy se změklým máslem.Přidejte nasekanou petržel, citrónovou šťávu, dochuťte solí, pepřem a vše důkladně promíchejte.
Předehřejte gril, chléb potřete olivovým olejem a opečte dokřupava.
Paštikou nebo krevetovým máslem potřete opečenou topinku, ozdobte čerstvou šalvějí a podávejte.