info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéFilet z pražmy královské s plátky bílého lanýže

Filet z pražmy královské s plátky bílého lanýže

ReceptyMasové
31. 10. 2021
Filet z pražmy královské s plátky bílého lanýže - obrázek

ngredience na 4 porce:

  • 8 filetů pražmy královské,
  • sůl, pepř,
  • 3 lžíce olivového oleje,
  • plátky lanýže,
  • 1 lžíce másla,
  • lanýžový olej;
na přílohu:
  • 400 g vařených tagliatelle,
  • 100 ml bílého vína,
  • ½ lžíce másla,
  • 4 sušená cherry rajčata,
  • 1 lžíce nasekané bazalky,
  • 2 lžíce tomatového concassé (kousky oblanšírovaných loupaných rajčat),
  • lanýžový olej,
  • plátky lanýžů
Filety osolíme a opepříme. Rozpálíme pánev s olejem a filety na něm opečeme kůží dolů. Pak je obrátíme, jen pár vteřin opečeme a vyndáme z pánve. Filety naskládáme kůží dolů. Na 4 filety nastrouháme tenké plátky lanýže, položíme kousek másla a lehce zakápnem lanýžovým olejem. Pak je přiklopíme zbylými filety. Takto připravené filety dáme na 4 minuty zapéct do trouby při 200 °C. Mezitím si připravíme přílohu. Do pánve vlijeme víno, přidáme trochu másla, sušená cherry rajčata a krátce svaříme. Přidáme vařené tagliatelle, bazalku, concassé, lanýžový olej a plátky lanýžů. Prohřejeme, promícháme a servírujeme s filety pražmy královské.
Budou se vám hodit: