Filé z candáta, houbový kuba, majoránkové máslo
Doba přípravy: 60 min
Náročnost: **
Energetická hodnota (kJ): 2466
Náročnost: **
Energetická hodnota (kJ): 2466
Ingredience (4 porce):
Houbový kuba:- 300g krup
- 50g sušených hub
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce másla
- drcený kmín,
- sůl, pepř
- majoránka
- 150g másla
- 2 lžíce majoránky
- 120g candát /očištěný/
- na porci 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- sůl, pepř
Houbový kuba:
1. Sušené houby namočte na několik hodin do studené vody, pak je uvařte doměkka a sceďte.
2. Do změklého másla dejte jemně nasekanou majoránku, promíchejte, zabalte do ruličky do potravinové fólie a dejte do ledničky vychladit.
3. Kroupy zalijte studenou vodou ochucenou kmínem a solí a uvařte doměkka.
4. Uvařené kroupy sceďte a vložte do kastrolu.se scezenými houbami a kouskem másla, ochuťte česnekem utřeným se solí, kmínem a majoránkou a vše promíchejte.
Filé z candáta:
5. Candáta osolte, opepřete a pečte po obou stranách na rozehřátém oleji, nejdříve kůží dolů, přibližně 10 minut. Poté přidejte lžíci másla a nechte jej rozpustit.
6. Na talíř naaranžujte houbového kubu a candáta, kterého opepřete, osolte a ozdobte kolečkem bylinkového másla, které před podáváním nechte rozpustit. Jídlo ozdobte čerstvě sekanými bylinkami.
1. Sušené houby namočte na několik hodin do studené vody, pak je uvařte doměkka a sceďte.
2. Do změklého másla dejte jemně nasekanou majoránku, promíchejte, zabalte do ruličky do potravinové fólie a dejte do ledničky vychladit.
3. Kroupy zalijte studenou vodou ochucenou kmínem a solí a uvařte doměkka.
4. Uvařené kroupy sceďte a vložte do kastrolu.se scezenými houbami a kouskem másla, ochuťte česnekem utřeným se solí, kmínem a majoránkou a vše promíchejte.
Filé z candáta:
5. Candáta osolte, opepřete a pečte po obou stranách na rozehřátém oleji, nejdříve kůží dolů, přibližně 10 minut. Poté přidejte lžíci másla a nechte jej rozpustit.
6. Na talíř naaranžujte houbového kubu a candáta, kterého opepřete, osolte a ozdobte kolečkem bylinkového másla, které před podáváním nechte rozpustit. Jídlo ozdobte čerstvě sekanými bylinkami.
K přípravě receptu se vám bude hodit
0

















