Fenomenální brynzové halušky se slaninou

Víte, že... halušky jsou slovenské národní jídlo? Tradičně se připravovaly ze strouhaných brambor, mouky, případně i vajec a nejznámější je varianta s brynzou. Se zelím, slaninou a kousky uzeného se jim říká strapačky. Mrkněte na recept:

Budete potřebovat

  • 800g brambor,
  • 300g polohrubé mouky,
  • 250g brynzy,
  • 200g anglické slaniny,
  • 2 vejce,
  • 2 lžíce smetany,
  • sůl, pažitka

Anglickou slaninu pokrájejte na kostičky a na rozpálené pánvi opečte do zlatova. V misce rozdrobte brynzu a promíchejte ji se smetanou. Oškrábané brambory opláchněte, nastrouhejte na jemno, přidejte celá vejce, mírně osolte, vsypte polohrubou mouku a vše dobře promíchejte. Vypracované těsto propasírujte pomocí Struhadla na těstoviny HANDY do vařící osolené vody. Halušky v hrnci s vroucí vodou lehce promíchejte, aby se neslepily, a vařte 4–6 minut, dokud nevyplavou. Hotové halušky sceďte, vsypte do mísy s brynzou a dobře promíchejte. Před podáváním posypte opečenou slaninou a ozdobte pažitkou.

Mohou se vám hodit: