info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyPolévkyDýňový krém se zázvorem a pomerančovou kůrou

Dýňový krém se zázvorem a pomerančovou kůrou

PolévkyRecepty
8. 9. 2012
Doba přípravy: 30 min
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 2004

Ingredience (4 porce):

1 kg dýně
50 g másla
50 ml oleje
20 g čerstvého zázvoru
10 ml citrónové šťávy
5 g pomerančové kůry
2 ks bobkového listu
2 dl smetany 33%
1 cibule
1 stroužek česneku
1 l zeleninového nebo drůbežího vývaru
pažitka na posypání
sůl, pepř

  1. Očištěnou dýni nakrájejte na kousky. Cibuli, česnek a zázvor pokrájejte zvlášť na malé kousky.
  2. Do rozpáleného másla s olejem dejte nakrájenou cibuli, česnek, loupaný zázvor a restujte do změknutí, aniž by zelenina začala hnědnout.
  3. Přidejte nakrájenou dýni a promíchejte, přilijte vývar, osolte, opepřete, přidejte citrónovou šťávu, nastrouhanou pomerančovou kůru, bobkový list a vařte na mírném ohni doměkka.
  4. Vyjměte bobkový list a rozmixujte dohladka, zjemněte smetanou a promíchejte. Doporučujeme podávat ve vydlabané dýni ozdobené sekanou pažitkou.

K přípravě receptu se vám bude hodit