info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Dýňové tortelínky

ReceptyBez masa
1. 11. 2021
Dýňové tortelínky - obrázek

Ingredience na 4 porce:

na těsto:
  • 500 g polohrubé mouky,
  • 4 vejce,
  • 2 lžíce olivového oleje,
  • voda podle potřeby;
na náplň:
  • 400 g dýně,
  • 2 šalotky,
  • 80 g másla,
  • kousek zázvoru,
  • sůl, pepř,
  • šalvěj,
  • máslo,
  • cherry rajčata,
  • parmezán
Z mouky, vajec a oleje vypracujeme vláčné těsto. Pokud je potřeba, přidáme trochu studené vody. Těsto necháme odležet zabalené ve fólii. Zralou dýni rozkrájíme na čtvrtky, osolíme, opepříme, potřeme máslem a v troubě při 180 °C pečeme 35–45 minut a poté propasírujeme. Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme na másle se zázvorem. Přimícháme k ní propasírovanou dýni, ochutíme, vydusíme přebytečnou tekutinu a necháme vychladnout. Těsto vyválíme na tenké plátky. Vykrájíme z něj čtverce, potřeme je rozšlehaným vejcem a naplníme dýňovou náplní. Tortelíny pečlivě uzavřeme a vaříme v osolené vodě 3–4 minuty. Čerstvé máslo rozpustíme na pánvi. Uvařené tortelínky vložíme do másla, přidáme šalvěj nakrájenou na nudličky a třešňová rajčátka. Zasypeme je nastrouhaným parmezánem a podáváme.
Budou se vám hodit: