info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéDomácí vinná klobása

Domácí vinná klobása

ReceptyMasové
6. 10. 2022
Domácí vinná klobása - obrázek

Ingredience:

  • vepřová střívka
  • 500 g vepřového boku
  • 300 g vepřové plece
  • 200 g hovězího krku
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 100 ml 33% smetany
  • 60 g strouhanky
  • 20 g soli
  • 1 vejce
  • 2 g bílého pepře
  • 2 g mletého muškátového květu
  • 1 g mletého hřebíčku
  • sádlo nebo olej na pečení

Postup:

  1. Střívka namočte ve vodě cca 2 hodiny předem.
  2. Maso umelte, přidejte koření a promíchejte.
  3. K ochucenému masu přidejte vejce, strouhanku, studené víno, chlazenou smetanu a vše zapracujte.
  4. Směs masa udržujte při co nejnižší teplotě.
  5. Střívka naplňte pomocí robota, zatočte do spirály a propíchněte špejlí.
  6. Spirály klobás opečte na sádle z obou stran na pánvi a dejte dopéct do trouby při 180 °C na dobu cca 10 minut.

TIP: Klobásy krátce spařte v horké vodě, než je dáte péct.

Budou se vám hodit: