Domácí těstoviny — dárek s nádechem nostalgie
Originálním vánočním dárkem, který nedchne svou praktičností, jsou domácí těstoviny. S láskou připravené polévkové nudle navíc ochutí sváteční polévku špetkou nostalgie.

Jak vyrobit domácí nudle a další druhy těstovin?
Připravte si:
- 250 g hladké mouky „semolina“
- 250 g hladké mouky „00“
- 5 vajec
- trocha vlažné vody
- 100 g hladké mouky na pomoučení těsta
Postup:
Semolinu a hladkou mouku „00“ promíchejte, přidejte 5 vajec a trochu vlažné vody a těsto důkladně zpracujte, dokud nebude vláčné, pružné a kompaktní. Při přípravě těsta použijte jen tolik vody, aby se těsto po zpracování nelepilo k prstům, nepoužívejte vychlazená vejce vyjmutá přímo z lednice, ale vejce o pokojové teplotě. Hotové těsto nechejte 20 minut odpočinout a poté naporcujte na 6 dílů. Každý díl protáhněte mezi válci strojku a získáte plát těsta požadované síly. Z něj protažením mezi krájecími válci vykrajujte nudle.
NÁŠ TIP: Pro nízkokalorickou variantu základního těsta nahraďte 5 vajec 250 ml vlažné vody.
Do čeho „pastu“ zabalit?
Semolinu a hladkou mouku „00“ promíchejte, přidejte 5 vajec a trochu vlažné vody a těsto důkladně zpracujte, dokud nebude vláčné, pružné a kompaktní. Při přípravě těsta použijte jen tolik vody, aby se těsto po zpracování nelepilo k prstům, nepoužívejte vychlazená vejce vyjmutá přímo z lednice, ale vejce o pokojové teplotě. Hotové těsto nechejte 20 minut odpočinout a poté naporcujte na 6 dílů. Každý díl protáhněte mezi válci strojku a získáte plát těsta požadované síly. Z něj protažením mezi krájecími válci vykrajujte nudle.
NÁŠ TIP: Pro nízkokalorickou variantu základního těsta nahraďte 5 vajec 250 ml vlažné vody.
Do čeho „pastu“ zabalit?
Podle typu těstovin vyberte vhodnou dózu. Na polévkové nudle stačí nižší, například s objemem 0,5 litru. Skleněné dózy FIESTA vás zaujmou svou odolností. Výhodou je také dobře těsnící bambusové víčko se silikonovým těsněním. Uvažte sváteční mašle, dozdobte větvičkou a dárek je hotový.

Bez čeho se neobejdete:
0

















