Novinka Cold Brew, nový hit ve světě kávy
Nová doba, teď frčí studená káva! A nemyslíme tím ledové frappé ani vychladlou kávu „na krásu“. Máme na mysli Cold Brew, tedy kávu připravenou zcela odlišným způsobem – zastudena, bez kapky horké vody.
Jak na přípravu Cold Brew kávu nebo čaj?
Čerstvě mletou kávu namísto horké vody zalijete studenou a necháte luhovat ideálně 12 - 14 hodin. Pomalou extrakcí ve studené vodě získáte z kávy to nejlepší z její chuti a vůně. Cold Brew káva je výrazně jemnější, s čokoládovými a ovocnými tóny a nižší aciditou. Na výsledek se rozhodně vyplatí čekat!
Ideální konvice (nejen) na přípravu Cold brew kávy
S novou
Konvicí pro přípravu kávy a čaje zastudena TEO je příprava opravdu snadná. Její součástí je
extra jemné nerezové sítko, do kterého nasypete mletou kávu, sypaný čaj či bylinky, zalijete studenou vodou a dáte do lednice luhovat.
Úzký tvar konvice přesně pasuje do dveří chladničky. Díky
žáruvzdornému borosilikátovému sklu, ze kterého je konvice vyrobená, ji však můžete využít
i pro přípravu horkých nápojů.