Čočka na kyselo

Ingredience:
- 250 g zelené čočky
- 2 mrkve nakrájené na kostičky
- 2 bobkové listy
- 1 střední cibule
- olivový olej
- česnek nakrájený nadrobno, dle chuti
- sůl a pepř
- ocet dle chuti
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce rozpuštěného másla nebo oleje
Postup:
Na oleji nechte zesklovatět cibuli. Přidejte mrkev, česnek a krátce orestujte. Přidejte čočku, přilejte třikrát tolik vody, kolik je čočky. Vařte 20 minut. Zahustěte zásmažkou, poté krátce provařte. Ochuťte solí, pepřem a octem.
Náš tip: Podávejte s opečenou klobásou, okurkem, smaženou cibulí nebo s různě upraveným vajíčkem.
Náš tip: Podávejte s opečenou klobásou, okurkem, smaženou cibulí nebo s různě upraveným vajíčkem.
S přípravou pomohou:
0

















