Císařský trhanec

Ingredience:
- 125 ml mléka
- 125 ml hladké mouky
- 80 g rozinek
- 40 g cukru krystal
- 4 vejce
- 4 lžíce rozpuštěného másla
- 1 dcl rumu
- 1 lžička kypřicího prášku
- moučkový cukr na posypání
- mletá skořice
- 1 lžíce krájených mandlí
- špetka soli
Postup:
Oddělte žloutky od bílků. V míse smíchejte mouku, sůl, kypřící prášek, skořici, cukr, mléko a žloutky. Vypracujte v hladké těsto, které nechte odpočinout cca 15 minut. Rozinky zalejte rumem a dejte stranou. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a zapracujte do žloutkové směsi. Nakonec přidejte rozinky. Na horkou pánev s máslem vlijte těsto, přidejte mandle a na střední teplotě usmažte z obou stran lehce křupavou omeletu, kterou na závěr roztrhejte na malé kousky a posypejte cukrem.
NÁŠ TIP: Omeletu podávejte s džemem nebo s kompotovaným ovocem. Můžete ji ještě posypat dalšími mandlemi.

















