info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Císařský trhanec

Císařský trhanec - obrázek

Ingredience:

  • 125 ml mléka
  • 125 ml hladké mouky
  • 80 g rozinek
  • 40 g cukru krystal
  • 4 vejce
  • 4 lžíce rozpuštěného másla
  • 1 dcl rumu
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • moučkový cukr na posypání
  • mletá skořice
  • 1 lžíce krájených mandlí
  • špetka soli

Postup:

Oddělte žloutky od bílků. V míse smíchejte mouku, sůl, kypřící prášek, skořici, cukr, mléko a žloutky. Vypracujte v hladké těsto, které nechte odpočinout cca 15 minut. Rozinky zalejte rumem a dejte stranou. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a zapracujte do žloutkové směsi. Nakonec přidejte rozinky. Na horkou pánev s máslem vlijte těsto, přidejte mandle a na střední teplotě usmažte z obou stran lehce křupavou omeletu, kterou na závěr roztrhejte na malé kousky a posypejte cukrem. 

NÁŠ TIP: Omeletu podávejte s džemem nebo s kompotovaným ovocem. Můžete ji ještě posypat dalšími mandlemi.

Budou se vám hodit: