Rádi bychom vám ukazovali jen to, co vás zajímá, tedy neotřelé nápady pro vaření a bydlení. Nejen to nám umožní soubory cookies. Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech typů cookies, v části „Předvolby“ si můžete vybrat, které povolíte. Souhlas lze odmítnout kliknutím na „Odmítnout vše“ (netýká se tzv. základních cookies). Nastavení lze kdykoliv změnit. Další informace najdete v Informacích o zpracování osobních údajů.
Postup:
Oddělte žloutky od bílků. V míse smíchejte mouku, sůl, kypřící prášek, skořici, cukr, mléko a žloutky. Vypracujte v hladké těsto, které nechte odpočinout cca 15 minut. Rozinky zalejte rumem a dejte stranou. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a zapracujte do žloutkové směsi. Nakonec přidejte rozinky. Na horkou pánev s máslem vlijte těsto, přidejte mandle a na střední teplotě usmažte z obou stran lehce křupavou omeletu, kterou na závěr roztrhejte na malé kousky a posypte cukrem.
NÁŠ TIP: Omeletu podávejte s džemem nebo s kompotovaným ovocem.