info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Chřestové rizoto

MasovéRecepty
10. 4. 2023

Ingredience:

  • 1 šalotka
  • olivový olej extra panenský
  • 350 g rýže arborio
  • 200 ml bílé víno
  • 800 ml drůbežího nebo zeleninového vývaru
  • sůl
  • svazek zeleného chřestu (asi 500 g)
  • 25 g parmazánu
  • 1 lžíce másla
  • 200 g uzeného lososa
  • nasekaná hladkolistá petržel nebo estragon

Postup:

V kastrolu nebo hluboké pánvi nechte zesklovatět šalotku na olivovém oleji. Vsypte rýži a 2 minuty ji opékejte za průběžného míchání. Vlijte bílé víno a míchejte, dokud se neodpaří. Pak po naběračkách přilévejte vývar. Naběračku přidejte vždy, až se ta předchozí vstřebá do rýže. Mezitím v hrnci s vroucí osolenou vodou na 2 minuty spařte chřest, sceďte ho a osvěžte pod tekoucí studenou vodou nebo ve vodě s kostkami ledu, aby si udržel svěžest a barvu. Chřest nakrájejte na malé kousky 2-3 cm dlouhé, hlavičky ponechte v celku. Zhruba po 15–20 minutách přilévání a míchání bude rizoto hotové. Vmíchejte parmazán a máslo, na závěr přidejte lososa a chřest. Porce na talíři posypte petrželkou či jinou bylinkou a podávejte.

S přípravou tohoto skvostného jídla vám pomohou: