info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéChřest v kaviárovém krému s krevetami

Chřest v kaviárovém krému s krevetami

ReceptyMasové
1. 10. 2012
Doba přípravy: 40 min
Náročnost: **
Energetická hodnota (kJ): 2244

Ingredience (4 porce):

500 g zeleného chřestu (cca. 24 ks)
150 g pórku
150 g brambor
120 g cibule
100 g másla
5 g kaviáru (nepravého)
3 dl smetany
2 ks krevet
2 dl vody
sůl, černý pepř
muškátový oříšek

  1. Očištěný pórek, brambor a cibuli nakrájejte nahrubo a na másle vše krátce orestujte. Přidejte 2 dl vody, 2 dl smetany, osolte, opepřete a lehce duste doměkka.
  2. Do podušené zeleniny přilijte zbylou smetanu, rozmixujte a vytvořte krém. Poté přeceďte a vmíchejte lžičku kaviáru.
  3. Omyté výhonky chřestu zbavte dřevnatých konců, pomocí škrabky oloupejte a uvařte v osolené vodě (cca. 3 minuty).
  4. V chřestovém vývaru, ochuceném muškátovým oříškem, uvařte na mírném ohni krevety (cca. 3 minuty).
  5. Porci kaviárového krému nalijte na plytký talíř, do krému vložte chřest a naaranžujte krevety.

K přípravě receptu se vám bude hodit