Celerová remuláda
Doba přípravy: 30 min
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 942
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 942
Ingredience (4 porce):
- ½ celeru
- 1 žlutá řepa
- 1 červená řepa
- 4 plátky schwarzwaldské šunky
- 1 lžičky dijonské hořčice hrubozrnné
- 3 lžíce řeckého jogurtu
- 1 dl olivového oleje
- sůl,
- černý mletý pepř
Postup:
1. Očištěný kořen celeru nastrouhejte na nudličky, přidejte 1lžičku hořčice, jogurt a promíchejte. Osolte a opepřete dle chuti a nechte minimálně hodinu v chladu odležet.
2. Uvařenou na měsíčky nakrájenou řepu opečte spolu se šunkou na oleji.
3. Olivový olej smíchejte se lžičkou hořčice, osolte a opepřete.
4. Celerový salát vytvarujte formičkou, řepu naaranžujte k salátu, ozdobte plátkem opečené šunky a přelijte hořčicovým dresinkem.
1. Očištěný kořen celeru nastrouhejte na nudličky, přidejte 1lžičku hořčice, jogurt a promíchejte. Osolte a opepřete dle chuti a nechte minimálně hodinu v chladu odležet.
2. Uvařenou na měsíčky nakrájenou řepu opečte spolu se šunkou na oleji.
3. Olivový olej smíchejte se lžičkou hořčice, osolte a opepřete.
4. Celerový salát vytvarujte formičkou, řepu naaranžujte k salátu, ozdobte plátkem opečené šunky a přelijte hořčicovým dresinkem.
K přípravě receptu se vám bude hodit
0

















