info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéCandát v papilotě s grilovanou zeleninou

Candát v papilotě s grilovanou zeleninou

ReceptyMasové
8. 11. 2021
Candát v papilotě s grilovanou zeleninou
 

Ingredience na 4 porce:

  • 1 malá cuketa žlutá,
  • 1 malá cuketa zelená,
  • ½ lilku,
  • 1 paprika červená,
  • 1 paprika žlutá,
  • 8 hlaviček žampionů,
  • sůl, pepř,
  • 2 lžíce olivového oleje,
  • rozmarýn,
  • tymián,
  • 1 stroužek česneku,
  • 600 g filetu candáta,
  • 2 lžíce másla,
  • 4 snítky bazalky,
  • 4 snítky tymiánu,
  • 2 velká rajčata na kolečka,
  • 40 ml bílého vína (do každé papiloty)
 
Zeleninu a žampiony nakrájíme na kusy a opečeme na grilovací pánvi. Pak je přendáme do mísy. Připravíme 4 kusy pečicího papíru. Opticky si papír rozdělíme na dvě poloviny. Na jednu polovinu papíru nasypeme sůl a pepř a zakápneme olivovým olejem. Filety candáta naskládáme na papír, přidáme nakrájená rajčata, sůl, pepř, tymián, kapku olivového oleje a máslo. Papilotu zabalíme a těsně před uzavřením vlijeme víno. Z pečicího papíru vytvoříme balíčky. Pečeme v troubě na 200 °C asi 15 minut. Grilovanou zeleninu těsně před podáváním dochutíme tymiánem, rozmarýnem, nastrouhaným česnekem, solí, pepřem, olivovým olejem a ohřejeme ji krátce v rozpálené troubě nebo na pánvi.
 

Budou se vám hodit: