Bylinkový krůtí závitek s ovčím sýrem
Doba přípravy: 60 min
Náročnost: **
Energetická hodnota (kJ): 2066
Náročnost: **
Energetická hodnota (kJ): 2066
Ingredience (4 porce):
600 g krůtích prsou125 g měkkého ovčího sýra
4 plátky parmské šunky
4 lžíce olivového oleje
šťáva z půlky citronu
čerstvá bazalka
petrželka
tymián
sůl
bílý pepř
vývar dle potřeby
Na šťávu:
2,5 dl suchého bílého vína4 lžíce olivového oleje
1 lžíce rajského protlaku
1 lžíce másla na zjemnění
3 šalotky
sůl
bílý pepř
- Ovčí sýr v misce rozetřete a smíchejte s nadrobno nasekanými bylinkami, přidejte citronovou šťávu a mírně osolte.
- Z krůtího masa připravte 4 plátky a jemně je rozklepejte do šířky.
- Mírně osolte, opepřete a na maso položte plátek parmské šunky.
- Nádivku rozdělte na čtyři díly a rovnoměrně ji rozetřete na plátky masa.
- Krůtí maso zabalte pomocí smyčky na potraviny do závitků.
- V pánvi rozpalte olej, závitky opečte, přendejte do pekáče, podlijte vývarem a pečte při 180 °C přibližně 30 minut. Během pečení závitky dle potřeby podlévejte vývarem.
- Nadrobno nakrájenou šalotku zpěňte na oleji, přidejte rajčatový protlak, orestujte, zalijte vínem, osolte, opepřete, krátce povařte a zjemněte máslem.
- Hotové závitky uvolněte ze smyček a zbylý výpek přidejte do šťávy.
- Před podáváním překrojte závitek šikmým řezem, ozdobte sekanou petrželkou a lístky bazalky, vhodnou přílohou je dušená rýže.
K přípravě receptu se vám bude hodit
0
















