info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Brynzové závitky

MasovéRecepty
26. 10. 2021
Brynzové závitky - obrázek

Ingredience na 2 porce:

  • 2 kuřecí prsa,
  • 2 vykostěná stehna s kůží,
  • 100 g brynzy,
  • 8 plátků anglické nebo uzené slaniny,
  • 50 g gazdovského špeku,
  • 2 žloutky,
  • snítka tymiánu,
  • snítka rozmarýnu,
  • 2 stroužky česneku,
  • sůl, pepř,
  • 50 ml bílého tokajského vína,
  • máslo
Špek nakrájíme na kostičky a vypražíme ho na pánvičce dokřupava. Tuk slijeme, špek smícháme s brynzou, žloutky, prolisovaným česnekem a kořením. Kuřecí prsíčka a stehna podélně rozřízneme a přes fólii rozklepeme. Na plát dáme brynzovou nádivku a pomocí fólie svineme závitek, který zabalíme ještě do hliníkové fólie. Necháme jej péci v troubě při 180 °C asi 8 minut. Poté jej vyjmeme, rozbalíme a opečeme na másle. Závitek uložíme do tepla, do výpeku stříkneme bílé víno, necháme je zredukovat a nakonec ještě šťávu zjemníme máslem.
Budou se vám hodit: