Bramborový salát s jablky a šunkou od kosti
Doba přípravy: 60 min
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 5248
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 5248
Ingredience (4 porcí):
- 1000 g brambor
- 200 g šunky od kosti
- 200 g majonézy
- 100 g nakládaných okurek
- 100 g mrkve
- 50 ml oleje
- 40 g plnotučné hořčice
- 4 vejce
- 2 jablka ocet
- sůl a pepř dle chuti
- 150 ml rostlinného oleje
- 2 vaječné žloutky ½ citrónu
Příprava majonézy:
1. Z poloviny citrónu vymačkejte šťávu a dejte stranou. Žloutky oddělte od bílků, dejte do mísy, mírně osolte a rozetřete metličkou.
2. Za stálého míchání přilívejte po kapkách olej. Když hmota začne houstnout, přilívejte olej v tenkém pramínku za stálého šlehání metlou tak dlouho, až se hustá hmota udrží kolem metly. Na závěr dochuťte citrónovou šťávou.
Příprava bramborového salátu:
3.Brambory uvařte ve slupce a sceďte. Ještě teplé oloupejte, protlačte přes strunový kráječ. Z oleje, hořčice a octu připravte zálivku, kterou přelijte brambory. Uložte do chladna.
4. Druhý den přidejte vejce uvařená natvrdo, mrkev, okurek, jablka a šunku,vše nakrájené na kostičky. Nakonec vmíchejte majonézu, případně dochuťte solí a pepřem.
1. Z poloviny citrónu vymačkejte šťávu a dejte stranou. Žloutky oddělte od bílků, dejte do mísy, mírně osolte a rozetřete metličkou.
2. Za stálého míchání přilívejte po kapkách olej. Když hmota začne houstnout, přilívejte olej v tenkém pramínku za stálého šlehání metlou tak dlouho, až se hustá hmota udrží kolem metly. Na závěr dochuťte citrónovou šťávou.
Příprava bramborového salátu:
3.Brambory uvařte ve slupce a sceďte. Ještě teplé oloupejte, protlačte přes strunový kráječ. Z oleje, hořčice a octu připravte zálivku, kterou přelijte brambory. Uložte do chladna.
4. Druhý den přidejte vejce uvařená natvrdo, mrkev, okurek, jablka a šunku,vše nakrájené na kostičky. Nakonec vmíchejte majonézu, případně dochuťte solí a pepřem.
K přípravě receptu se vám bude hodit
0

















