20 druhů cukroví za jeden den? Snadné!
Za pár týdnů je tu advent, a tak nás co nevidět - kromě shánění dárků a úklidu domácnosti - čeká také spousta času stráveného u trouby. Svátky si totiž bez cukroví snad ani neumíme představit. Pokud vám ale letos na pečení nezbude moc času, máme pro vás skvělý tip.
Abyste své nejbližší a návštěvy sladce pohostili, nemusíte nutně pečení věnovat celé týdny. Pořiďte si Lis na těsto/zdobičku DELÍCIA! S tímto úžasným pomocníkem snadno a rychle vykouzlíte hned 20 druhů cukrovinek naráz - stačí si pohrát s tvary, příchutěmi, zdobením či náplněmi. A ostatní budou jen žasnout, jak jste to všechno zvládli.
Abyste své nejbližší a návštěvy sladce pohostili, nemusíte nutně pečení věnovat celé týdny. Pořiďte si Lis na těsto/zdobičku DELÍCIA! S tímto úžasným pomocníkem snadno a rychle vykouzlíte hned 20 druhů cukrovinek naráz - stačí si pohrát s tvary, příchutěmi, zdobením či náplněmi. A ostatní budou jen žasnout, jak jste to všechno zvládli.

20 lisovacích kroužků = 20 tvarů sušenek
Ptáte se, v čem je ten trik? Kovový lis totiž obsahuje 20 lisovacích kroužků, s nimiž vykouzlíte 20 tvarů sušenek, na kterých si můžete pochutnávat kdykoliv, nejen na Vánoce. Výborné domácí keksy jsou raz dva hotové a zamilují si je jak vaše děti, tak i vy třeba u šálku oblíbené kávy. A pokud lisovací kroužek vyměníte za dekorační trysku (4 dekorační trysky jsou součástí balení), rázem lis proměníte ve zdobičku, se kterou své cukrářské umění dovedete k dokonalosti. Pak už vám stačí znát jen recept:
Pro základní těsto na máslové sušenky budete potřebovat:
- 420 g hladké mouky
- 250 g změklého másla
- 150 g cukru moučka
- 3 vaječné žloutky
Co tvar, to jiná příchuť? Ano!
Ze základního těsta pak snadno připravíte lahodné variety, takže si můžete vyrobit např. kokosové hvězdičky, citrónová srdíčka nebo kakaové kytičky… s lisem DELÍCIA se fantazii meze nekladou. Jak na ně?• Kakaové – k surovinám přidejte navíc 20 g holandského kakaa.
• Citrónové – do těsta přilijte 2 lžíce citrónové šťávy.
• Mandlové – přimíchejte 60 g mletých mandlí (stejné množství platí i pro vlašské ořechy).
• Kokosové – množství mouky v základu snižte o 50 g, přisypte 70 g mletého kokosu.
• Oříškové – ze základu odeberte 30 g mouky, přidejte 60 g mletých lískových oříšků.
Mrkněte, jak snadno se s lisem na sušenky pracuje:
Vždy perfektní Vánoce
K Vánocům neodmyslitelně patří i tradiční vánočka. Můžete ji uplést ze čtyř, šesti, nebo dokonce devíti pramenů a pak jen doufat, že se vám vaše umělecké dílo v troubě „nerozjede“. Pokud ale nemáte před Vánoci na experimenty dost času, jistě vám přijde vhod šikovná keramická forma DELÍCIA.- Vánočka bude díky propracovaným detailům krásně tvarovaná.
- O rovnoměrné propečení se postará prvotřídní silnostěnná keramika, z níž je forma vyrobena.
- Díky atraktivní dvoubarevné glazuře vypadá stylově, takže po Vánocích poslouží jako dekorace.

Pokud se rozhodnete vánočku z naší formy vyzkoušet, máme pro vás recept:
Máslová vánočka
Připravte si- 500 g hladké mouky
- 100 g cukru krupice
- 100 g rozpuštěného másla
- 40 g droždí
- 2 žloutky
- 2 dl mléka
- trocha soli
- rozinky
- sekané mandle
Keramickou formu vymažte máslem, naplňte těstem a dejte kynout další hodinu. Pečte při 160 °C asi 45 minut, ihned po upečení vánočku vyklopte a nechte vychladnout.
Podívejte se, jak se ve formě peče:
0















