Zpracujte zeleninu a ovoce na 1*
Nevíte si rady s letošní úrodou ovoce a zeleniny? Pak jste na správné stránce! Máme totiž hromadu tipů, jak nejrůznější plody z vašich zahrad a zahrádek, nebo klidně i z trhu, jednoduše zpracovat a pak si z nich udělat třeba skvělé saláty:

UKÁZAT RECEPTY
Naučíme vás ovšem nejen úrodu hravě naporcovat či pokrájet, ale také usušit nebo odšťavnit.
Pokud jde o porcování, můžete vsadit na dobře nabroušený nůž a kvalitní prkénko. Mnohem originálnějším způsobem, jak plodiny nakrájet, je však spiralizování. Pokud vás tato metoda zaujme, budete potřebovat prvotřídní spiralizér.
Naučíme vás ovšem nejen úrodu hravě naporcovat či pokrájet, ale také usušit nebo odšťavnit.
Pokud jde o porcování, můžete vsadit na dobře nabroušený nůž a kvalitní prkénko. Mnohem originálnějším způsobem, jak plodiny nakrájet, je však spiralizování. Pokud vás tato metoda zaujme, budete potřebovat prvotřídní spiralizér.

Spiralizér HANDY v mžiku vytočí špagety z cukety , vějířky z mrkve nebo bramborové "spiračipsy"
Vyvinuli jsme totiž skutečně funkční spiralizér, který jsme testovali a ladili do posledního detailu - vyzkoušejte ho a uvidíte, že se nekonečné spirály plné zdraví natrvalo stanou součástí vaší kuchyně.
POŘÍDIT
Dalším méně tradičním způsobem, jak zpracovat zeleninu a ovoce, je jejich odšťavnění:

Vylisujte z ovoce a zeleniny lahodné nápoje plné zdraví
Zvládne totiž šetrné odšťavňování ovoce a zeleniny za studena. Jestli váháte mezi elektrickým a manuálně poháněným odšťavňovačem, pak vězte, že při nízkých otáčkách ručně poháněného šneku se ovocná ani zeleninová šťáva nezahřívá a proto v ní zůstává zachováno maximum minerálů, vitamínů i nutričních látek. Její chuť je přirozenější, než je tomu u šťáv z elektrických odšťavňovačů s vysokými otáčkami.
PROZKOUMAT
PROZKOUMAT
Co ještě možná oceníte?
Když nechcete mixované pyré, zamilujete si pasírování

Protlačit je šetrnější než rozmixovat, a proto je tu pasírovač GrandCHEF
Skvělý pomocník pro pasírování syrové i vařené zeleniny a ovoce, zejména rajčatových, bramborových, zeleninových nebo ovocných protlaků dodávaný se 3 pasírovacími disky pro různé stupně propasírování. V pasírovači GrandCHEF připravíte protlak ze syrových nebo vařených rajčat i ze syrového ovoce s měkkou dužinou, např. banánů, jahod apod. Ostatní zeleninu a ovoce, např. kořenovou zeleninu, luštěniny, jablka apod. před pasírováním povařte, aby změkly. Díky unikátní plastové shrnovací lopatce můžete snadno a plynule pasírovat i větší množství potravin.
POŘÍDIT
POŘÍDIT
Co se vám také může hodit:

Výrobník, který sám udělá zdravé sirupy za studena
Domácí ovocné a bylinkové sirupy připravené v soupravě pro přípravu sirupů DELLA CASA neobsahují žádná umělá barviva ani konzervanty. Odšťavňování ovoce a bylinek bez zahřívání totiž zachová v sirupu maximální množství vitamínů a cenných nutričních látek. Sirup připravený za studena má přirozenou a původní chuť ovoce a bylinek.
ZJISTIT, JAK FUNGUJE
ZJISTIT, JAK FUNGUJE
Dále by vás mohlo zajímat:
Anebo si ovoce jednoduše usušte;-)

Luxusní sušička s velkou sušicí plochou
V této elektrické sušičce bez obav usušíte nejen ovoce, zeleninu a houby, ale také bylinky a maso. Sušení horkým vzduchem přitom uchovává v potravinách vysoké množství vitamínů a cenných nutričních látek, trvanlivost sušených potravin je několikanásobně vyšší než u čerstvých potravin. Teplotu a dobu sušení si přitom můžete nastavit v rozmezí od 40 do 70 °C a dobu sušení od 1 do 48 hodin.
KOUPIT
Prohlédněte si také:
0

























