info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Žloutkové řezy

Žloutkové řezy

Ingredience na 12-14 kousků:

  • 500 g listového těsta
na náplň:
  • 0,6 l mléka,
  • 120 g krupicového cukru,
  • 2 balíčky vanilkového pudinkového prášku,
  • 100 g másla;
na dohotovení:
  • 60 g meruňkového džemu,
  • 150 g moučkového cukru,
  • 2 lžíce horké vody (podle potřeby i více),
  • 4 lžíce citronové šťávy
 
Těsto rozválíme na plát velký 40 × 30 cm. Rozkrojíme jej na 4 pásy 10 × 30 cm a uložíme na plech. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 40 minut. Po upečení necháme pásy vychladnout. Z mléka, cukru a vanilkového pudinkového prášku uvaříme hustý krém, který necháme za stálého míchání vychladnout. Pak jej rozšleháme robotem a přidáme na kousky nakrájené máslo. Znovu vyšleháme na hladký krém. Krémem potřeme dva díly upečeného korpusu a slepíme je. Povrch potřeme džemem a uložíme do chladničky ztuhnout. Moučkový cukr prosijeme a smícháme s vodou a citronovou šťávou. Mícháme, dokud poleva není hladká a lesklá. Vyjmeme díly korpusu z chladničky a povrch potřeme citronovou polevou. Necháme polevu ztuhnout a nakrájíme korpusy na porce.
 

Budou se vám hodit: