Rádi bychom vám ukazovali jen to, co vás zajímá, tedy neotřelé nápady pro vaření a bydlení. Nejen to nám umožní soubory cookies. Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech typů cookies, v části „Předvolby“ si můžete vybrat, které povolíte. Souhlas lze odmítnout kliknutím na „Odmítnout vše“ (netýká se tzv. základních cookies). Nastavení lze kdykoliv změnit. Další informace najdete v Informacích o zpracování osobních údajů.
Doba přípravy: 55 min Náročnost: * Energetická hodnota (kJ): 1893
Ingredience (4 porce):
750g kysané zelí 4 brambory 1,2 l vývaru nebo vody kmín, bobkový list, nové koření sůl, černý pepř celý 2 lžíce másla 1 lžíce oleje 2 cibule 3 lžíce hladké mouky 50g sušených hub 0,5 l mléka 60g schwarzwaldské šunky petrželka
Kysané zelí dejte i s nálevem do kastrolu, zalijte vývarem (případně vodou), přidejte kmín, bobkový list, nové koření a vařte cca. 20 minut doměkka.
Mezitím si připravte světlou jíšku. V rozehřáté pánvi rozpusťte máslo s olejem, přidejte drobně nakrájenou cibuli, krátce zpěňte, zasypte moukou, orestujte a odstavte ze sporáku.
V rendlíku uvařte oloupané, na menší kostky nakrájené brambory.
Uvařené brambory i s vodou přilijte k již měkkému zelí, zahustěte připravenou jíškou, přidejte předem namočené houby, přilijte mléko a povařte ještě několik minut.
Plátky šunky opečte na pánvi do křupava, poté opečené plátky rozmixujte v troše teplého mléka do pěny.
Při podávání zdobte polévku restovanými houbami, přelijte mléčnou pěnou a nasekanou petrželkou.