info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyPolévkyZeleninový vývar s kapáním

Zeleninový vývar s kapáním

ReceptyPolévky
22. 9. 2021
Zeleninový vývar s kapáním

Ingredience:

Těsto:
  • 300 g kořenové zeleniny,
  • 100 g řapíkatého celeru,
  • 1 brambor, máslo, tymián
Nakrájenou zeleninu, brambor a tymián orestujte v hrnci na másle a poté zalijte cca 1 litrem vody. Po 15 minutách přidejte řapíkatý celer, zvolna vařte ještě 10 min.
Kapání:
  • 1 vejce,
  • 4 lžíce polohrubé mouky,
  • 3 lžíce vody,
  • sůl, bylinky,
  • 1 polévková lžíce nakrájeného koriandru,
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje,
  • sůl, pepř, cukr
Do hrnku rozklepněte vejce a přidejte všechny ostatní ingredience. Směs propasírujte do vroucí vody, krátce zavařte a vložte do polévky.
 
 

Budou se vám hodit: