Zdravé cukroví: Špaldové sušenky s vůní kardamomu

Foodblogerka Míša alias Šůša se na svém blogu Cooking with Šůša věnuje především zdravým receptům. S našimi vánočními razítky na sušenky se pustila do cukroví ze špaldové mouky oslazeného pouze medem. Zkuste si letos upéct cukroví, po kterém se nebudete muset cítit provinile.
Kardamom je vzácné staré koření, které je neodmyslitelnou součástí indické, arabské i čínské kuchyně. Ochucují se jím omáčky, rýže nebo se přidává do sušenek a sladkého pečiva. Kardamom je velmi aromatický, proto je zapotřebí s ním zacházet opatrně. Foodlogerka Míša kardamom zbožňuje a přidávala by ho nejradši do všeho. Nejvíc jí ale chutná v sušenkách. Při pečení vám krásně provoní celou kuchyni a navodí tu správnou vánoční atmosféru.
Recept na špaldové sušenky
Kardamom je vzácné staré koření, které je neodmyslitelnou součástí indické, arabské i čínské kuchyně. Ochucují se jím omáčky, rýže nebo se přidává do sušenek a sladkého pečiva. Kardamom je velmi aromatický, proto je zapotřebí s ním zacházet opatrně. Foodlogerka Míša kardamom zbožňuje a přidávala by ho nejradši do všeho. Nejvíc jí ale chutná v sušenkách. Při pečení vám krásně provoní celou kuchyni a navodí tu správnou vánoční atmosféru.
Budeme potřebovat (na 20 sušenek):
- 200 g jemně mleté špaldové mouky
- 100 g másla
- 2 žloutky
- 2-3 lžíce medu
- 2 lžičky mletého kardamomu

0













