info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyBez masaZapečená pohanka v sýru

Zapečená pohanka v sýru

ReceptyBez masa
10. 5. 2021
Zapečená pohanka v sýru

Ingredience:

  • 450 – 500 g loupané pohanky, 1 litr vody
  • 100 g sýru niva
  • 100 g tvrdého tvarohu
  • 100 g sýru cihla
  • 2 - 3 vejce, sůl, provensálské bylinky, mletý
  • kmín, mletý zázvor, petrželová nať
  • sádlo nebo máslo na vymazání pekáčku
  • hrstka strouhanky
Pohanku vsypte do vroucí osolené vody, vařte jednu či dvě minuty a potom ji nechte 20 – 30 minut pod pokličkou dojít. Do trochu zchladlé vařené pohanky  vmíchejte bylinky, koření, nastrouhaný sýr a syrová vajíčka. Pokud máte k dispozici, využijte zelené bylinky (tymián, bazalku, rozmarýn, dobromysl a další).
Vzniklou směs pak vložte do vymaštěného a strouhankou vysypaného pekáčku, namočenou stěrkou uhlaďte a pečte v troubě 30 – 40 minut. Podávejte s kysanou smetanou ochucenou bylinkami a salátem jako hlavní jídlo, nebo jako přílohu.
 

Budou se vám hodit: