Velký plán vánočního pečení
Určit, kdy začít s pečením vánočního cukroví, není vůbec jednoduché. Všechno záleží na tom, kolik máte času, kolik druhů cukroví chcete mít hotového a jak náročné recepty plánujete. Proto jsme pro vás připravili plán pečení. Možná vám tato časová osa pomůže péct s větším klidem, mít vše včas hotové a nakonec si vychutnat sváteční cukroví přesně podle svých představ.


1. adventní týden
Nejlepší je začít s prvními druhy už o první adventní neděli. Některé cukroví totiž potřebuje delší čas na rozležení, aby získalo tu správnou chuť i vůni. Proto si na začátku adventu vždy upečte první perníčky, vanilkové rohlíčky a pracny. Tyto klasiky mají nejraději, když mohou pár týdnů odpočívat.

2. adventní týden
Tento týden je jako stvořený na přípravu lineckého, které potřebuje pár dní uležet, aby bylo krásně měkké. Spolu s ním se obvykle pečou druhy, které plánujete plnit krémem nebo slepovat marmeládou.

3. adventní týden
Teď přichází ideální chvíle na slepování cukroví. Nastal čas dokončit všechny kousky, které jste pekli minulý týden. Zkompletujte linecké i další druhy slepované marmeládou, a také naplňte jiné druhy máslovými krémy, aby měly dostatek času hezky zvláčnět. Přichází také čas na kokosky, laskonky apod.

4. adventní týden
Přípravy svátků vrcholí a nastal čas pro všechny nepečené dobroty. Pusťte se tedy do včelích úlků, kokosových nebo ořechových kuliček a dalších nepečených druhů, které zvládnete rychle a s výborným výsledkem.
Při plánování se hodí mít po ruce:
0

















