info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Velikonoční perníčky

Vál s klipem DELÍCIA SiliconPRIME - obrázek

Na těsto:

  • 600 g hladké mouky
  • 150 g moučkového cukru
  • 200 g teplého medu
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 lžičku jedlé sody nebo 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva
  • 120 g změklého másla
  • 2 vejce
  • 2 lžičky perníkového koření

Na polevu:

  • 1 bílek
  • 170 – 200 g moučkového cukru
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • potravinářské barvivo

Postup:

Těsto: Všechny ingredience smíchejte a vypracujte tuhé těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a nechte 24 hodin odpočinout v lednici. Troubu předehřejte na 160 ˚C. Odpočinuté těsto vyválejte a vykrajujte oblíbené tvary. Pečte na pečicím papíru dozlatova cca 12 minut. Ještě teplé perníčky potřete rozšlehaným vejcem.
Poleva: Nejprve prosejte cukr přes jemné síto. Vymíchejte bílek s cukrem a citronovou šťávou metličkou nebo ručním mixérem na nejnižší stupeň do bílé husté pěny. Měla by vzniknout hmota, která na metlách drží a nestéká z nich. Do hotové polevy přidejte potravinářské barvivo a případně řeďte citronovou šťávou na požadovanou konzistenci.

S tímto receptem pomohou: