info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogInspirace a nápadyVaše káva si zaslouží péči od TESCOMY

Vaše káva si zaslouží péči od TESCOMY

Jste závislí na chuti a vůni čerstvé kávy? Pak vám jistě přijdou vhod vychytávky pro její přípravu a podávání!
O tom, zda si na své kávě pochutnáte, rozhoduje již způsob, jakým namelete kávová zrna.Mlýnek na kávu HANDY disponuje prvotřídním keramickým mlecím mechanismem, jenž každé zrnko šetrně umele bez nežádoucích chuťových změn a ztráty blahodárných antioxidantů. Praktická odměrka vám prozradí, na kolik šálků máte právě namleto, navíc je odnímatelná a můžete s ní voňavou kávu dávkovat přímo do šálků či kávovarů.
Mlýnek na kávu HANDY
Jste přesvědčeni, že dobré kafe lze udělat jen s pomocí drahého pákového espressovače? Pak ochutnejte kafe s tradiční hliníkové moka konvičky PALOMA. O tom, že z nich vykouzlíte famózní kávu svědčí fakt, že ikonické mocca kávovary pro přípravu výrazné, silné kávy překvapující svou chutí a aroma, najdete v každé italské domácnosti. Pracují na principu vztlaku, kdy fontánovým efektem proniká káva do sběrné nádoby. Vzhled mocca kávovarů PALOMA vychází z původního designu kávovaru Moka Express z roku 1933. Že byste to vyzkoušeli, ale přijde vám, že hliník do moderní kuchyně nepatří? Nejste sami, a proto máme v nabídce moka kávovar v nerezu – elegantní MONTE CARLO.
Moka konvička MONTE CARLO, 4 šálky
Sice na rozdíl od „hliníkové“ PALOMY nepřejímá překrásnou vůni kávy a na povrchu nevytváří typickou patinu, ale díky vnější povrchové úpravě ve vysokém lesku dodá akcent každé moderní kuchyni.

Jednou z nejjednodušších a nejlevnějších cest k dobré kávě je French Press – jednoduchý francouzský kávovar pro přípravu skutečně kvalitní kávy s vytříbenou chutí a vůní. Zkuste na chvíli zapomenout na tradičního českého turka, který je považován za zabijáka kvalitní kávy, a vychutnejte si opravdový kávový požitek.
Konvice na čaj a kávu TEO 0.6 l - French press
Příprava je snadná - do skleněné nádobky vsypte potřebné množství co nejhruběji mleté kávy (55–70 g na litr), zalijte horkou vodou 93 °C (stačí nechat přejít varem a počkat, až ztichne), nechte extrahovat 3–4 minuty, zamíchejte či seberte krustu, stlačte sítkem a slijte do šálku. Podobně v ní připravíte i sypané čaje. Geniálně jednoduché a navíc stylové, co říkáte?

Kafe tedy máme uvařené, ale v čem ho podávat? I když milujete svůj velký puntíkovaný „kakáč“, dobrá káva patří do šálku umístěného na podšálek, latte pak do vyššího skleněného hrnku.
Šablony na cappuccino myDRINK, 6 ks