Obrázek v notifikační liště
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyPolévkyVánoční kapří polévka z elektrického tlakového hrnce PRESIDENT

Vánoční kapří polévka z elektrického tlakového hrnce PRESIDENT

Elektrický tlakový hrnec PRESIDENT 5,5 l, multifunkční-obrazek

Ingredience:

  • hlava, skelet, mlíčí a jikry z kapra
  • 2 l vody
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • 2 mrkve
  • 2 petržele
  • 50 g celeru
  • 10 kuliček celého černého pepře
  • 8 kuliček nové koření
  • 3 bobkových listů
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce nasekané velkolisté petržele nebo pažitky
  • 1 cibule
  • sůl a pepř
  • krutony

Postup:

Z hlavy odstraňte žábry a oči, které důkladně propláchněte. Vložte je do multifunkčního hrnce hrnce společně se skelety, přidejte polovinu zeleniny, všechno koření a zalejte vodou. Zvolte program POLÉVKY.

Takto uvařený vývar sceďte, oberte maso z hlavy a skeletu, dejte stranou. Do vysušeného hrnce přidejte 2 lžíce másla a lžíci oleje, spusťte program FRY, vsypejte cibuli nakrájenou nadrobno a nechte zesklovatět, přidejte mouku a připravte světlou jíšku, kterou zalejte scezeným rybím vývarem a pokračujte v provaření jíšky cca 15 minut stále v programu FRY.

Mezitím v kastrolu v mírně osolené vodě uvařte jikry a mlíčí. Vařte je cca 10 až 15 minut, poté sceďte. Dále na pánvi na lžíci másla a lžíci oleje zlehka osmažte zbylou zeleninu nakrájenou na kostičky, osolte, opepřete a dejte stranou.

Hotovou polévku v elektrickém tlakovém hrnci dochuťte solí a pepřem, na polévku v talíři vždy přidejte orestovanou zeleninu, kapří maso a jikry s mlíčím. Podávejte s krutony a posypte nasekanou petrželkou nebo pažitkou.

Inspirujte se: