Vaječné muffiny

Ingredience:

  • 6 vajec, 150 ml smetany
  • 50 g strouhanky
  • 100 g tvrdého sýra
  • petrželová nať, sůl, muškátový květ
  • máslo na vymazání formy

Vejce, smetanu a nastrouhaný tvrdý sýr vyšleháme, osolíme, zahustíme strouhankou, do hmoty přimícháme pokrájenou petrželovou nať a muškátový květ. Vzniklé těstíčko rozdělíme do máslem vymazaných forem, mohou být například ve tvaru muffinů. Formy vložíme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě 160 – 180 °C asi 15 minut. Upečené a nafouklé vaječné muffiny podáváme nejlépe s cherry rajčátky, čerstvým pečivem a máslem. Základní recept můžeme jednoduše změnit. Stačí pouze přidat do připravené hmoty například pokrájenou šunku, sekané sardelky, různé druhy sýra nebo klidně povařenou zeleninu.

Budou se vám hodit: