Ingredience:
- 6 vajec,
- 100 g másla,
- 200 g moučkového cukru,
- 1 balíček vanilkového cukru,
- 150 g krupicového cukru,
- 350 g hladké mouky,
- 400 g třešní,
- 50 g hrubé mouky
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Změklé máslo utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem. Za stálého tření postupně přidáme žloutky a třeme, až vznikne hladká pěna. Z bílků a krupicového cukru ušleháme pevný sníh. Pak obě hmoty lehce spojíme a vmícháme prosátou mouku. Vlijeme do hlubokého
pekáčku vyloženého pečícím papírem. Na povrch poklademe vypeckované třešně obalené v hrubé mouce. Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 45 minut. Po upečení necháme krátce vychladnout v pekáčku, pak vyklopíme.
Budou se vám hodit: