info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Třešňová bublanina

Třešňová bublanina

Ingredience:

  • 6 vajec,
  • 100 g másla,
  • 200 g moučkového cukru,
  • 1 balíček vanilkového cukru,
  • 150 g krupicového cukru,
  • 350 g hladké mouky,
  • 400 g třešní,
  • 50 g hrubé mouky
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Změklé máslo utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem. Za stálého tření postupně přidáme žloutky a třeme, až vznikne hladká pěna. Z bílků a krupicového cukru ušleháme pevný sníh. Pak obě hmoty lehce spojíme a vmícháme prosátou mouku. Vlijeme do hlubokého pekáčku vyloženého pečícím papírem. Na povrch poklademe vypeckované třešně obalené v hrubé mouce. Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 45 minut. Po upečení necháme krátce vychladnout v pekáčku, pak vyklopíme.
 

Budou se vám hodit: