Tres Leches

Ingredience:

Korpus

  • 225 g cukru krupice
  • 165 g hladké mouky
  • 80 ml mléka
  • 5 vajec
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • vanilkový extrakt dle chuti

Mléčná směs

  • 200 g neslazeného kondenzovaného mléka
  • 150 g slazeného kondenzovaného mléka
  • 60 g plnotučného mléka

Topping

  • 250 ml 33% smetany
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • mletá skořice na posypání

 

Oddělte žloutky od bílků, žloutky vyšlehejte vysokou rychlostí s ¾ cukru. Přidejte mléko s vanilkou a promíchejte. Směs dejte stranou. Bílky šlehejte vysokou rychlostí, jakmile začnou houstnout, postupně přisypávejte zbylý cukr. Vyšlehejte pevnou hmotu. Našlehané žloutky a poté i našlehané bílky pomalu zapracovávejte do směsi mouky, kypřicího prášku a soli. Smíchejte v těsto.

Těsto nalijte do formy nebo zapékací mísy vytřené máslem a vysypané moukou. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 35 minut. Po upečení nechte vychladnout, poté hotový korpus propíchejte po celém povrchu vidličkou. Smíchejte všechny druhy mléka a nalijte na propíchaný korpus. Rozetřete do krajů a nechte odležet nejméně 1 hodinu v lednici. Vyšlehejte smetanu s cukrem a navrstvěte na korpus. Na závěr posypte skořicí.