info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Tomatový kuskus

ReceptyBez masa
18. 12. 2022
Tomatový kuskus

Ingredience:

  • 250 g kuskusu
  • 200 g drcených rajčat
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 1 cibule, sůl, mletý římský kmín
  • čerstvé bylinky (oregano, bazalka, petrželová nať)
  • 150 ml kysané smetany
  • 450 g fazolových lusků
  • olivový olej, mini rajčata
Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme ji na oleji. Jakmile zacne zlátnout, zalijeme ji drcenými rajcaty a chvilku necháme odvarit vodu tak, aby smes zhoustla. Pak pridáme mletý kmín, sůl a dolijeme zeleninový vývar. Do vroucí smesi prisypeme kuskus, krátce ho zavaríme a necháme pod poklicí dojít - asi 3 minuty. Na oleji krátce osmahneme fazolové lusky spolecne s malými rajcátky a podáváme je k uvarenému kuskusu, který zdobíme zakysanou smetanou. Do pokrmu mužeme pridat také zelené bylinky ci ruzné korenící smesi. Zajímavou chut dodá napríklad posekaná máta nebo pasta ze sezamových semínek.
 

Budou se vám hodit: