Terina z pečené zeleniny
Doba přípravy: 70 min
Náročnost: **
Energetická hodnota (kJ): 1614
Náročnost: **
Energetická hodnota (kJ): 1614
Ingredience:
2 červené papriky
1 žlutá paprika
1 menší cuketa
1 menší lilek
2 dl rajčatové šťávy
10 plátků želatiny
olivový olej
větvička čerstvého tymiánu
sůl, pepř
- Jádřinců zbavené papriky potřete olejem a pečte v troubě, dokud neztmavnou. Opečené papriky přikryjte v misce fólií a uložte na 15 minut do ledničky, po vychladnutí odstraňte tmavou slupku. Lilek i cuketu nakrájejte na kolečka, posypte lístky čerstvého tymiánu, zakápněte olejem, osolte, opepřete, promíchejte, rozložte na plech a pečte cca 10 minut při 200 °C.
- Želatinu změklou ve studené vodě přidejte do horké rajčatové šťávy a řádně rozmíchejte.
- Do šunkovaru vkládejte jako první oloupanou papriku, lilek a cuketu, každou vrstvu přelijte želatinou, nahoru umístěte plátky papriky.
- Nevařte! Šunkovar uzavřete s použitím redukce a stlačenou terinu dejte vychladit. Pro snadnější vyjmutí teriny nechte šunkovar chvíli pod tekoucí teplou vodou. Ozdobte na kostky nakrájeným rajčatovým želé.
Dobrý tip: podávejte s cibulovou marmeládou, rozinkovým pyré apod.
K přípravě receptu se vám bude hodit
0

















