Tagliatelle s bazalkovým pestem
Doba přípravy: 35 min
Náročnost: *
Náročnost: *
Ingredience na 4 porce:
Pesto:- 130 ml olivového oleje
- 100 g čerstvých bazalkových listů
- 3 lžíce piniových ořechů
- 3 lžíce strouhaného parmezánu
- 2 stroužky česneku
- ½ lžičky soli, pepře
- 200 g semolinové mouky nebo hladké mouky 00
- 2 vejce
- voda
- sůl
1. Mouku smíchejte s rozšlehanými vejci, solí a trochou vody a připravte nelepivé těsto. Zabalte je do potravinové fólie a nechte v lednici nejméně hodinu odpočinout.
2. Piniové ořechy orestujte nasucho na pánvi dozlatova a nechte vychladnout.
3. Všechny suroviny na pesto postupně rozdrťte v hmoždíři. Poté přilívejte pomalým proudem olivový olej a míchejte do momentu, kdy se vše spojí. Dochuťte čerstvě namletým pepřem a solí.
4. Odpočinuté těsto vyválejte do plátů pro lasagne a potom pomocí strojku vykrojte tagliatelle.
5. Těstoviny uvařte ve větším množství osolené vody al dente.
6. Těstoviny vyndejte z vody, nechte okapat a ještě za tepla smíchejte s pestem tak, aby těstoviny byly dobře obaleny směsí pesta.
7. Servírujte ozdobené piniovými ořechy, parmezánem a čerstvými bazalkovými lístky.
2. Piniové ořechy orestujte nasucho na pánvi dozlatova a nechte vychladnout.
3. Všechny suroviny na pesto postupně rozdrťte v hmoždíři. Poté přilívejte pomalým proudem olivový olej a míchejte do momentu, kdy se vše spojí. Dochuťte čerstvě namletým pepřem a solí.
4. Odpočinuté těsto vyválejte do plátů pro lasagne a potom pomocí strojku vykrojte tagliatelle.
5. Těstoviny uvařte ve větším množství osolené vody al dente.
6. Těstoviny vyndejte z vody, nechte okapat a ještě za tepla smíchejte s pestem tak, aby těstoviny byly dobře obaleny směsí pesta.
7. Servírujte ozdobené piniovými ořechy, parmezánem a čerstvými bazalkovými lístky.
Budou se vám hodit:
0

















