info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyBez masaTagliatelle s bazalkovým pestem

Tagliatelle s bazalkovým pestem

ReceptyBez masa
28. 4. 2016
Doba přípravy: 35 min
Náročnost: *

Ingredience na 4 porce:

Pesto:
  • 130 ml olivového oleje
  • 100 g čerstvých bazalkových listů
  • 3 lžíce piniových ořechů
  • 3 lžíce strouhaného parmezánu
  • 2 stroužky česneku
  • ½ lžičky soli, pepře
Těsto:
  • 200 g semolinové mouky nebo hladké mouky 00
  • 2 vejce
  • voda
  • sůl
1. Mouku smíchejte s rozšlehanými vejci, solí a trochou vody a připravte nelepivé těsto. Zabalte je do potravinové fólie a nechte v lednici nejméně hodinu odpočinout.

2. Piniové ořechy orestujte nasucho na pánvi dozlatova a nechte vychladnout.

3. Všechny suroviny na pesto postupně rozdrťte v hmoždíři. Poté přilívejte pomalým proudem olivový olej a míchejte do momentu, kdy se vše spojí. Dochuťte čerstvě namletým pepřem a solí.

4. Odpočinuté těsto vyválejte do plátů pro lasagne a potom pomocí strojku vykrojte tagliatelle.

5. Těstoviny uvařte ve větším množství osolené vody al dente.

6. Těstoviny vyndejte z vody, nechte okapat a ještě za tepla smíchejte s pestem tak, aby těstoviny byly dobře obaleny směsí pesta.

7. Servírujte ozdobené piniovými ořechy, parmezánem a čerstvými bazalkovými lístky.
Budou se vám hodit: