Srbský pasulj

Nachystejte si:
- 500 g bílých fazolí uvařených dle návodu
- 100 g brambor na kostky
- 100 g uzené slaniny krájené na kostky
- 20 ml oleje
- 4 ks rajčat krájených na kousky
- 1 ks cibule krájená nadrobno
- 50 g rajčatového protlaku
- 3 stroužky česneku sekaného nadrobno
- 3 stonky řapíkatého celeru krájeného na kostičky
- 2 mrkve krájená na kostičky
- 1 petržel krájená na kostičky
- 1 lžíce vinného octu
- 1 lžička červené mleté uzené papriky
- 1 lžička pálivé mleté červené papriky
- majoránka a oregano dle chuti
- vývar nebo voda dle potřeby
- sůl, pepř
- čerstvá petržel na posypání
Postup:
V hrnci s olejem orestujte slaninu, mrkev, brambory, petržel, celer, česnek, přidejte protlak, znovu krátce restujte, přisypte obě papriky a opět orestujte. Zalijte vývarem nebo vodou, vložte rajčata a vařte do změknutí. Přidejte podle návodu uvařené fazole, ochuťte kořením, octem a dochuťte solí a pepřem. Vody nebo vývaru mějte v hrnci tolik, aby bylo vše těsně pod hladinou. Podávejte posypané nasekanou petrželkou.
S receptem vám pomohou:
0


























