Rádi bychom vám ukazovali jen to, co vás zajímá, tedy neotřelé nápady pro vaření a bydlení. Nejen to nám umožní soubory cookies. Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech typů cookies, v části „Předvolby“ si můžete vybrat, které povolíte. Souhlas lze odmítnout kliknutím na „Odmítnout vše“ (netýká se tzv. základních cookies). Nastavení lze kdykoliv změnit. Další informace najdete v Informacích o zpracování osobních údajů.
Doba přípravy: 90 min Náročnost: * Energetická hodnota (kJ): 10486
Ingredience (4 porce):
400 g hladké mouky „00“
250 g ricotty
100 g listového špenátu
5 lžic strouhaného parmazánu (100 g)
3 vejce
voda
sůl
muškátový oříšek
1. Špenátové listy spařte v osolené vodě, sceďte, vymačkejte zbylou vodu a nasekejte najemno.
2. V míse promíchejte mouku s rozšlehanými vejci, mírně osolte, přilijte vodu, přidejte nasekaný špenát a připravte hladké těsto.
3. Těsto zabalte do potravinové fólie a dejte odpočinout do lednice na 1 hodinu.
4. Mezitím připravte náplň. V míse smíchejte ricottu, přidejte nastrouhaný parmazán, dochuťte špetkou strouhaného muškátového oříšku, solí a vše promíchejte.
5. Těsto rozválejte na tenký plát. Na horní polovinu těsta naneste lžičkou připravenou náplň v dostatečných odstupech a kolem náplně potřete těsto rozšlehaným vejcem.
6. Přeložte spodní polovinou těsta, mezi náplněmi zlehka přitiskněte a pomocí tvořítka vykrojte ravioli.
7. Vařte v osolené vodě s kapkou oleje cca 7 minut.