info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyBez masaŠpenátové ravioli s ricottou

Špenátové ravioli s ricottou

ReceptyBez masa
12. 8. 2014
Doba přípravy: 90 min
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 10486

Ingredience (4 porce):

  • 400 g hladké mouky „00“
  • 250 g ricotty
  • 100 g listového špenátu
  • 5 lžic strouhaného parmazánu (100 g)
  • 3 vejce
  • voda
  • sůl
  • muškátový oříšek
1. Špenátové listy spařte v osolené vodě, sceďte, vymačkejte zbylou vodu a nasekejte najemno.

2. V míse promíchejte mouku s rozšlehanými vejci, mírně osolte, přilijte vodu, přidejte nasekaný špenát a připravte hladké těsto.

3. Těsto zabalte do potravinové fólie a dejte odpočinout do lednice na 1 hodinu.

4. Mezitím připravte náplň. V míse smíchejte ricottu, přidejte nastrouhaný parmazán, dochuťte špetkou strouhaného muškátového oříšku, solí a vše promíchejte.

5. Těsto rozválejte na tenký plát. Na horní polovinu těsta naneste lžičkou připravenou náplň v dostatečných odstupech a kolem náplně potřete těsto rozšlehaným vejcem.

6. Přeložte spodní polovinou těsta, mezi náplněmi zlehka přitiskněte a pomocí tvořítka vykrojte ravioli.

7. Vařte v osolené vodě s kapkou oleje cca 7 minut.

Dobrý tip: podávejte se strouhaným parmezánem

K přípravě receptu se vám bude hodit