Špenátové ravioli s ricottou
Doba přípravy: 90 min
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 10486
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 10486
Ingredience (4 porce):
- 400 g hladké mouky „00“
- 250 g ricotty
- 100 g listového špenátu
- 5 lžic strouhaného parmazánu (100 g)
- 3 vejce
- voda
- sůl
- muškátový oříšek
1. Špenátové listy spařte v osolené vodě, sceďte, vymačkejte zbylou vodu a nasekejte najemno.
2. V míse promíchejte mouku s rozšlehanými vejci, mírně osolte, přilijte vodu, přidejte nasekaný špenát a připravte hladké těsto.
3. Těsto zabalte do potravinové fólie a dejte odpočinout do lednice na 1 hodinu.
4. Mezitím připravte náplň. V míse smíchejte ricottu, přidejte nastrouhaný parmazán, dochuťte špetkou strouhaného muškátového oříšku, solí a vše promíchejte.
5. Těsto rozválejte na tenký plát. Na horní polovinu těsta naneste lžičkou připravenou náplň v dostatečných odstupech a kolem náplně potřete těsto rozšlehaným vejcem.
6. Přeložte spodní polovinou těsta, mezi náplněmi zlehka přitiskněte a pomocí tvořítka vykrojte ravioli.
7. Vařte v osolené vodě s kapkou oleje cca 7 minut.
Dobrý tip: podávejte se strouhaným parmezánem
2. V míse promíchejte mouku s rozšlehanými vejci, mírně osolte, přilijte vodu, přidejte nasekaný špenát a připravte hladké těsto.
3. Těsto zabalte do potravinové fólie a dejte odpočinout do lednice na 1 hodinu.
4. Mezitím připravte náplň. V míse smíchejte ricottu, přidejte nastrouhaný parmazán, dochuťte špetkou strouhaného muškátového oříšku, solí a vše promíchejte.
5. Těsto rozválejte na tenký plát. Na horní polovinu těsta naneste lžičkou připravenou náplň v dostatečných odstupech a kolem náplně potřete těsto rozšlehaným vejcem.
6. Přeložte spodní polovinou těsta, mezi náplněmi zlehka přitiskněte a pomocí tvořítka vykrojte ravioli.
7. Vařte v osolené vodě s kapkou oleje cca 7 minut.
Dobrý tip: podávejte se strouhaným parmezánem
K přípravě receptu se vám bude hodit
0

















