Špenátové knedlíčky s ricottou
Doba přípravy: 40 min
Náročnost: *
Náročnost: *
Ingredience na 6 porcí (24 ks):
- 400 g baby špenátu
- 250 g sýru ricotta
- 125 ml mléka
- 100 g másla
- 60 g strouhaného parmezánu
- 60 g polohrubé mouky
- 220 g bílého toastového chleba bez kůrky
- 1 vejce
- 6 rajčat
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce nasekané bazalky
- strouhaný muškátový oříšek
- citronová kůra
- sůl, pepř
Chléb zbavte kůrky a dejte namočit do mléka. Po cca 2 minutách ho vymačkejte a smíchejte s ricottou, vejcem, muškátovým oříškem, nasekaným špenátem, strouhaným parmezánem a osolte a opepřete. Nakonec přimíchejte mouku. Z těsta vytvarujte knedlíčky, které vařte cca 2 minuty v osolené vodě nebo dokud nevyplavou. Na másle opečte na plátky nakrájený česnek a semen zbavená a na kostky nakrájená rajčata, nakonec přidejte bazalku a citronovou kůru. Připravenou směsí přelijte uvařené knedlíčky. Podávejte sypané strouhaným parmezánem.
TIP: Knedlíčky můžete podávat s plátky sušených rajčat a hoblinkami parmezánu.
TIP: Knedlíčky můžete podávat s plátky sušených rajčat a hoblinkami parmezánu.
Budou se vám hodit:
0

















