info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyBez masaŠpenátové knedlíčky s ricottou

Špenátové knedlíčky s ricottou

ReceptyBez masa
16. 5. 2018
Doba přípravy: 40 min
Náročnost: *

Ingredience na 6 porcí (24 ks):

  • 400 g baby špenátu
  • 250 g sýru ricotta
  • 125 ml mléka
  • 100 g másla
  • 60 g strouhaného parmezánu
  • 60 g polohrubé mouky
  • 220 g bílého toastového chleba bez kůrky
  • 1 vejce
  • 6 rajčat
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce nasekané bazalky
  • strouhaný muškátový oříšek
  • citronová kůra
  • sůl, pepř
Chléb zbavte kůrky a dejte namočit do mléka. Po cca 2 minutách ho vymačkejte a smíchejte s ricottou, vejcem, muškátovým oříškem, nasekaným špenátem, strouhaným parmezánem a osolte a opepřete. Nakonec přimíchejte mouku. Z těsta vytvarujte knedlíčky, které vařte cca 2 minuty v osolené vodě nebo dokud nevyplavou. Na másle opečte na plátky nakrájený česnek a semen zbavená a na kostky nakrájená rajčata, nakonec přidejte bazalku a citronovou kůru. Připravenou směsí přelijte uvařené knedlíčky. Podávejte sypané strouhaným parmezánem.

TIP: Knedlíčky můžete podávat s plátky sušených rajčat a hoblinkami parmezánu.
Budou se vám hodit: