Rádi bychom vám ukazovali jen to, co vás zajímá, tedy neotřelé nápady pro vaření a bydlení. Nejen to nám umožní soubory cookies. Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech typů cookies, v části „Předvolby“ si můžete vybrat, které povolíte. Souhlas lze odmítnout kliknutím na „Odmítnout vše“ (netýká se tzv. základních cookies). Nastavení lze kdykoliv změnit. Další informace najdete v Informacích o zpracování osobních údajů.
Chléb zbavte kůrky a dejte namočit do mléka. Po cca 2 minutách ho vymačkejte a smíchejte s ricottou, vejcem, muškátovým oříškem, nasekaným špenátem, strouhaným parmezánem a osolte a opepřete. Nakonec přimíchejte mouku. Z těsta vytvarujte knedlíčky, které vařte cca 2 minuty v osolené vodě nebo dokud nevyplavou. Na másle opečte na plátky nakrájený česnek a semen zbavená a na kostky nakrájená rajčata, nakonec přidejte bazalku a citronovou kůru. Připravenou směsí přelijte uvařené knedlíčky. Podávejte sypané strouhaným parmezánem.
TIP: Knedlíčky můžete podávat s plátky sušených rajčat a hoblinkami parmezánu.