Španělské gazpacho

Ingredience:

2 plátky chleba bez kůrky, 800 g zralých rajčat, 1 okurka, 1 červená paprika, 2 stroužky česneku, 1 menší červená cibule, sherry nebo červený vinný ocet dle chuti, 50 ml olivového oleje, kmín, oregano, kajenský pepř dle chuti, sůl, pepř, bazalka

Ponořte rajčata na 40 vteřin do horké vody, poté do ledové vody a oloupejte. Několik rajčat zbavte semínek a spolu s dílem okurky a papriky nakrájejte na kostičky. Dejte stranou – poslouží na závěr pro dochucení polévky. Ostatní rajčata propasírujte přes Pasírovač GrandCHEF. Zbylou zeleninu s chlebem, olejem, octem a kořením rozmixujte do hladka. Polévku dochuťte a nechte vychladit nejméně 1 hodinu. Přidejte na kostičky nakrájenou zeleninu a posypte bazalkou.

Budou se vám hodit: