info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptySladké dobrotySněhové koláčky s ovocem a šlehačkou

Sněhové koláčky s ovocem a šlehačkou

Sněhové koláčky s ovocem a šlehačkou - obrázek

Ingredience:

  • 4 vaječné bílky
  • 250 g cukru krupice
  • citronová šťáva
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 300 g čerstvého ovoce
Nejprve ušlehejte pevný sníh z bílků, do kterých přidejte pár kapek citronové šťávy. Do ušlehaného sněhu přisypávejte po lžících cukr. Až sníh zhoustne, zpevní a začne se lesknout, vložte šlehací mísu do horké vodní lázně a stále šlehejte tak, aby se bílková hmota stejnoměrně zahřívala. Když je hmota teplá a na vytažené metle drží pěkné špičky, vyjměte mísu z horké lázně, chvíli zvolna promíchávejte a pak ještě teplou hmotu vložte do cukrářského sáčku. Na pečící papír stříkejte libovolné tvary, nejčastěji ozdobné spirály. Sušte v troubě při teplotě okolo 100 °C a přitom toho nechte pootevřená dvířka trouby, aby mohla unikat vlhkost. Délka sušení záleží na velikosti koláčků, ale většinou je to 1 i více hodin. Sněhové koláčky zdobte šlehačkou a ovocem a slepujte.
Bude se vám hodit: