Šneci z listového těsta se špenátem

Ingredience na 12 kousků:

  • 400 g zmrazeného sekaného špenátu,
  • 1 cibule,
  • 2 stroužky česneku,
  • ½ lžíce olivového oleje,
  • špetka bylinkové soli,
  • 1 vejce,
  • 1 balení listového těsta,
  • 2 lžíce strouhanky,
  • 150 g strouhaného 30% eidamu,
  • vejce na potření

Špenát necháme rozmrazit a vymačkáme z něj všechnu vodu.Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. V kastrolu rozehřejeme olivový olej, zpěníme cibulku a vložíme špenát. Přidáme česnek, bylinkovou sůl a špenát chvilku podusíme. Pak jej zahustíme vejcem a necháme ho vychladnout. Válečkem rozválíme listové těsto, posypeme ho strouhankou, rovnoměrně na něj rozetřeme vychladlý špenát a navrch nasypeme nastrouhaný sýr. Zavineme těsto do rolády a nakrájíme ji na kolečka. Ta rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme vyšlehaným vajíčkem. Pečeme v troubě při 180 °C asi 20 minut.

Budou se vám hodit: