Slepičí vývar se zeleninou a játrovou rýží

Ingredience:

Vývar:

  • 1 slepice,
  • 300 g kořenové zeleniny,
  • 1 cibule,
  • celý pepř, sůl

Do rozehřáté trouby dejte zapéct naporcovanou drůbež. Mezitím v tlakovém hrnci orestujte cibuli a zeleninu a zalijte studenou vodou. Vložte opečenou slepici, nechejte cca 30 minut pomalu zavařit a stahujte pěnu. Uzavřené v tlakovém hrnci vařte další hodinu.

Játrová rýže:

  • 200 g jater,
  • 1 vejce,
  • 3 lžíce strouhanky,
  • česnek,
  • majoránka,
  • sůl, pepř

K namletým játrům přidejte ostatní suroviny, dochuťte a směs propasírujte do vroucí vody. Krátce převařte, servírujte na talíře a zalijte polévkou.

Budou se vám hodit: