Skořicové cottage košíčky

Ingredience:

  • 200 g hladké mouky
  • 120 másla
  • 70 g moučkového cukru
  • 2 moka lžičky mleté skořice
  • 2 žloutky

 

Náplň:

  • 200 g nesoleného cottage sýru
  • 300 ml mléka
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový puding
  • 1 citron

 

Žloutky utřete s cukrem a změklým máslem, přidejte mouku a skořici. Vypracujte těsto a nechte ho zabalené do potravinové fólie 30 minut odpočinout v lednici. Připravte si formičky na košíčky, vymažte je máslem nebo použijte olej do pečicích forem. Odpočinuté těsto vytvarujte do válečku, rozkrájejte na rovnoměrné kousky a vtlačte do formiček. Formičky naskládejte na plech a pečte přibližně 12 minut na 170 °C. Upečené košíčky nechte vychladnout.

K přípravě krému rozmělněte sýr cottage najemno, přepasírujte přes sítko nebo rozmixujte. Přidejte nastrouhanou citronovou kůru. Připravte si vanilkový pudink – uvařte ho v 300 ml mléka a přidejte moučkový cukr. Jakmile pudink vychladne, zamíchejte do něj sýr. Vznikne jemný krém. Pokud byste měli košíčky skladovat delší dobu, přidejte ještě 100 g změklého másla.

Košíčky naplňte krémem a ozdobte ovocem.