Silný vývar z morkových kostí

Budete potřebovat:
- vodu
 - 4 mrkve
 - 150 g celerové bulvy
 - 2 petržele
 - 2 cibule
 - 1 kg hovězích morkových kostí
 - 1 kg předního hovězího masa s kostí
 - bobkový list
 - nové koření
 - celý pepř
 - petrželku na posypání
 - sůl a pepř
 
Do polévky:
Domácí nudle, mrkev, řapíkatý celer a petrželJak na to:
Morkové kosti omyjte a zbavte je všech povrchových nečistot, vložte na plech a pečete do ztmavnutí v troubě předehřáté na 200°C po dobu cca 8 minut.
Maso s kostí omyjte a vložte do hrnce se studenou vodou společně s morkovými kostmi. Přiveďte k varu, snižte teplotu tak, aby přestala vařit, ale stále lehce probublávala.
Během tažení vývaru sbírejte pěnovačkou pěnu z povrchu vývaru. Cibuli ve slupce překrojte napůl a opečte dohněda řezem dolů na rozpálené pánvi. Když se pěna přestane tvořit, přisypte koření, vložte cibuli, kořenovou zeleninu a táhněte vývar minimálně 4 hodiny.
V případě potřeby dolévejte horkou vodou. Hotový vývar sceďte, dochuťte solí a pepřem. Z hladiny odeberte lehkou tukovou vrstvu.
Maso s kostí omyjte a vložte do hrnce se studenou vodou společně s morkovými kostmi. Přiveďte k varu, snižte teplotu tak, aby přestala vařit, ale stále lehce probublávala.
Během tažení vývaru sbírejte pěnovačkou pěnu z povrchu vývaru. Cibuli ve slupce překrojte napůl a opečte dohněda řezem dolů na rozpálené pánvi. Když se pěna přestane tvořit, přisypte koření, vložte cibuli, kořenovou zeleninu a táhněte vývar minimálně 4 hodiny.
V případě potřeby dolévejte horkou vodou. Hotový vývar sceďte, dochuťte solí a pepřem. Z hladiny odeberte lehkou tukovou vrstvu.
Budou se vám hodit:
0

















