Rádi bychom vám ukazovali jen to, co vás zajímá, tedy neotřelé nápady pro vaření a bydlení. Nejen to nám umožní soubory cookies. Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech typů cookies, v části „Předvolby“ si můžete vybrat, které povolíte. Souhlas lze odmítnout kliknutím na „Odmítnout vše“ (netýká se tzv. základních cookies). Nastavení lze kdykoliv změnit. Další informace najdete v Informacích o zpracování osobních údajů.
Úvodní strana/Saltimbocca - telecí plátky s parmskou šunkou a šalvějí - upravený
Saltimbocca - telecí plátky s parmskou šunkou a šalvějí
Doba přípravy: 30 min Náročnost: ** Energetická hodnota (kJ): 1575
Ingredience (4 porce)
600 g telecí kýty (8 tenkých plátků) 100 g parmské šunky 1 dl suchého bílého vína 4 lžíce olivového oleje 1 lžíce másla do omáčky svazek čerstvé šalvěje trocha vývaru na podlití hladká mouka, bílý pepř a sůl
Telecí plátky rozklepejte do šířky, mírně osolte a opepřete.
Na každý plátek masa položte šunku a dva lístky šalvěje.
Šunku připevněte k plátkům telecího masa dvěma párátky.
Olej s máslem rozehřejte na pánvi a plátky telecího masa se šunkou obalte z obou stran v mouce a restujte cca 1,5 minuty z každé strany, nejprve šunkou dolů.
Orestované maso zalijte bílým vínem, dle chuti podlijte vývarem, dosolte a šťávu případně zjemněte máslem.
Párátka z masa vyjměte, telecí dejte na nahřáté talíře, přidejte omáčku z pánve a ozdobte čerstvou šalvějí. Vynikající přílohou jsou šťouchané brambory.