Úvodní strana/Saltimbocca - telecí plátky s parmskou šunkou a šalvějí
Saltimbocca - telecí plátky s parmskou šunkou a šalvějí
Doba přípravy: 30 min Náročnost: ** Energetická hodnota (kJ): 1575
Telecí plátky rozklepejte do šířky, mírně osolte a opepřete.
Na každý plátek masa položte šunku a dva lístky šalvěje.
Šunku připevněte k plátkům telecího masa dvěma párátky.
Olej s máslem rozehřejte na pánvi a plátky telecího masa se šunkou obalte z obou stran v mouce a restujte cca 1,5 minuty z každé strany, nejprve šunkou dolů.
Orestované maso zalijte bílým vínem, dle chuti podlijte vývarem, dosolte a šťávu případně zjemněte máslem.
Párátka z masa vyjměte, telecí dejte na nahřáté talíře, přidejte omáčku z pánve a ozdobte čerstvou šalvějí. Vynikající přílohou jsou šťouchané brambory.
Ingredience (4porce)
600 g telecí kýty (8 tenkých plátků) 100 g parmské šunky 1 dl suchého bílého vína 4 lžíce olivového oleje 1 lžíce másla do omáčky svazek čerstvé šalvěje trocha vývaru na podlití hladká mouka, bílý pepř a sůl