Saltimbocca - telecí plátky s parmskou šunkou a šalvějí
Doba přípravy: 30 min
Náročnost: **
Energetická hodnota (kJ): 1575
Náročnost: **
Energetická hodnota (kJ): 1575

- Telecí plátky rozklepejte do šířky, mírně osolte a opepřete.
- Na každý plátek masa položte šunku a dva lístky šalvěje.
- Šunku připevněte k plátkům telecího masa dvěma párátky.
- Olej s máslem rozehřejte na pánvi a plátky telecího masa se šunkou obalte z obou stran v mouce a restujte cca 1,5 minuty z každé strany, nejprve šunkou dolů.
- Orestované maso zalijte bílým vínem, dle chuti podlijte vývarem, dosolte a šťávu případně zjemněte máslem.
- Párátka z masa vyjměte, telecí dejte na nahřáté talíře, přidejte omáčku z pánve a ozdobte čerstvou šalvějí. Vynikající přílohou jsou šťouchané brambory.
Ingredience (4porce)
600 g telecí kýty (8 tenkých plátků)100 g parmské šunky
1 dl suchého bílého vína
4 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla do omáčky
svazek čerstvé šalvěje
trocha vývaru na podlití
hladká mouka, bílý pepř a sůl
K přípravě receptu se vám bude hodit
0



















