Salát z červené řepy s pekanovými ořechy a kozím sýrem
Doba přípravy: 75 min
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 1687
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 1687
Ingredience (4 porce):
300 g červené řepy (2 ks)
300 g žluté řepy (2 ks)
200 g kozího sýra
100 g listových salátů
50 g pecanových ořechů
1 pomeranč
0,5 dl olivového oleje
0,5 dl balsamicového octu
snítka tymiánu
sůl, mletý černý pepř
- Očištěnou řepu položte na alobal, přidejte snítku tymiánu, zakápněte olivovým olejem, důkladně uzavřete, vložte na gril, přiklopte víko a pečte 50 minut při 180 °C do změknutí.
- Po upečení nechte řepu krátce vychladnout, pak ji oloupejte a nakrájejte na plátky asi 0,5 cm silné.
- Nakrájenou řepu vrstvěte na sebe (4 plátky), na horní plátek položte na nakrájený kozí sýr, osolte a opepřete.Vzniklou „pyramidu“vložte na gril a nechte lehce zapéct.
- V misce smíchejte ocet, sůl, pepř a za stálého šlehání přidávejte olivový olej, dokud nevznikne hustý dresink.
- Podávejte s listy salátu, přelijte dresinkem a ozdobte ořechy a pomerančem.
K přípravě receptu se vám bude hodit
0

























