Salát s mozzarellou a granátovým jablkem

Ingredience:

300 g mozzarelly, klínky z 1 červeného grapefruitu, 100 ml šťávy z červeného grapefruitu, semínka z 1 granátového jablka, 100 ml šťávy z granátového jablka, 30 ml olivového oleje, 1 lžíce tmavého cukru, citronová šťáva dle chuti, čerstvá bazalka, sůl, pepř

Granátovou a grapefruitovou šťávu svařte s cukrem do konzistence sirupu a nechte vychladnout. Mozzarellu nakrájejte na plátky, ochuťte solí, pepřem a spolu s klínky grapefruitu vyskládejte na talíř. Vše pokapejte dresinkem připraveným smícháním vychlazeného sirupu, semínek z granátového jablka, olivovým olejem a citronovou šťávou. Ozdobte lístky bazalky a podávejte.

Budou se vám hodit: