Postup:
Do
mísy nasypejte mouku, kypřicí prášek a perníkové koření. Přidejte cukr, med, javorový sirup, dvě rozšlehaná vejce, změklé máslo a rum. Pokud je těsto příliš tuhé, zřeďte ho 1–2 lžícemi mléka. Vypracujte hladké nelepivé těsto, zabalte ho do fólie a nechejte ho přes noc odležet. Těsto
vyválejte na
obdélník silný cca 5 mm. Plát těsta potřete povidly, posypejte najemno nasekanými vlašskými a pekanovými ořechy a zarolujte z delší strany do rolády. Přemístěte spojem dolů na
plech vyložený pečicím papírem. Závin potřete rozšlehaným vejcem a posypejte nahrubo nasekanými vlašskými ořechy.
Pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C cca 30–40 minut. Po upečení závin pokropte rozpuštěným máslem s rozmíchanou troškou rumu. Podávejte ho posypaný cukrem.